Codrin Ștefănescu a negat că ar fi cerut excluderea lui Chirică.
”Nu am zis să-l excludem, am zis opinia mea, că este intolerabil să spui ceva împotriva lui Dragnea, mai ales în momente de genul ăsta. Trebuie să fii cu mari probleme de comunicare, neinspirat sau neinițiat”, a spus Ștefănescu, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă a cerut în partid excluderea lui Chirică.
”Punctul lui de vedere nu corespunde cu a niciunui membru de partid și, cu atât mai puțin, a celor din Iași. M-au sunat primari, viceprimari, parlamentari, punctul lor de vedere nu coincide cu al lui Chirică”, a adăugat Ștefănescu.
El l-a acuzat pe Chirică de faptul că ar fi apropiat de USR.
”Și nu e prima oară când calcă pe bec. Adică trebuie să se decidă cu cine e, că așa a primit votul de la oameni, pe PSD, nu pe Chirică, pe persoană fizică, că nu-l vota nici dracu pe Chirică. L-a votat pentru că e PSD. Sau se duce la USR la Nicușor Dan. Atunci noi o să ne cerem scuze pentru gafele astea, că am putut să promovăm un astfel de personaj primar și oamenii ne vor înțelege și ne vor arăta că nu prea greșim noi, dar uite cu ăsta am greșit”, a adăugat Ștefănescu.
El a spus că așteaptă de la Chirică să prezinte scuze pentru declarațiile făcute.
”Aștept urgent să-și ceară scuze public vizavi de Liviu Dragnea și de conducerea partidului și întregului partid, adică 800 de mii de membri, să-și ceară scuze așa către PSD, cu Liviu Dragnea în frunte și să zică: ”, a conchis Ștefănescu.
La rândul său, primarul orașului Iași l-a atacat pe Codrin Ștefănescu.
”Dl Ștefănescu încearcă să aducă de mai multă vreme o astfel de stare în partid. Prima lui teză era că eu l-am alungat pe Nichita din Primărie, eu i-am adus-o pe Adina și probabil, eu aș fi dus și bichonii la Poliția Locală. A doua teză pe care insistă dl Stefănescu, care este oarecum atașat de acea atitudine nevertebrată pe care a avut-o în preajma fostului președinte România Mare, Vadim Tudor, un purtător de geantă desigur, care încearcă să se poziționeze favorabil în fața președintelui partidului, în loc să dea un sfat bun, în loc să facă o agendă de presă corectă care să-l pună în situația de a lua cele mai bune decizii pentru partid și țară”, a fost reacția lui Mihai Chirică, potrivit corespondentului MEDIAFAX.
El a arătat că Ștefănescu nu ar putea reprezenta niciodată PSD.
”Încearcă să aducă în discuții execuții politice pe care nu le înțelege. Pentru mine domnul Codrin Ștefănescu nu contează. Nu a contat niciodată și nu va conta de acum înainte. Nu sunt un tip conflictual, dar țin mult la respect. Iar dumnealui care nu poate reprezenta nici măcar un cătun din cel mai amărât punct de pe fața pământului, cu atât mai mult ar putea să reprezinte un punct de vedere al PSD. Este un punct de vedere personal al lui pe care a insistat să-l facă public pentru că altceva mai bun nu are de făcut”, a spus edilul.
Întrebat care sunt șansele lui să rămână în partid, Mihai Chirică a declarat: „Nu partidul m-a făcut pe mine la Iași, ci eu am crescut partidul. Sunt două lucruri foarte diferite. Avem o echipă strâns unită, suntem un partid care are puncte de vedere, suntem oameni care avem personalitatea noastră, iar mai mult decât atât cred că domnul Codrin Ștefănescu nu a citit. Eu am spus că din punctul meu de vedere nu a fost o lovitură de stat. Singura persoană care a adus in discuție lovitura de stat a fost președintele României, care într-un mod inconvenabil pentru personalitatea unui președinte de stat nu are ce căuta în mulțime să stimuleze revolta, ci trebuie să fie personalitatea care să ducă la echilibrul unui stat”.
Schimbul de replici între cei doi a apărut după ce Mihai Chirică l-a criticat pe Liviu Dragnea.
”Am fost foarte dezamăgit, și trebuie să încep cu acest lucru, cu prezența președintelui între manifestanți. Președintele trebuie să fie factorul de echilibru, așa scrie în Constituție. Pe de altă parte nu poți provoca cu idei de tip «suntem în fața unei lovituri de stat» , «mineriada doi, trei sau nouă» . Avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de vizibilitate internațională și avem nevoie să putem duce la bun sfârșit un plan de guvernare. Orice dilemă care ar apărea, în orice lege, în speță vorbim de o lege care ține de justiție, trebuie analizată, dar făcută de profesioniști. Avem nevoie, în momentul de față, să vedem ce spun specialiștii pe marginea unei legi, cât de nocivă sau cât de puțin nocivă este la un moment dat, vorbim despre o lege sau despre o viitoare lege, vorbim despre niște oameni care pot beneficia într-o manieră mai mult sau mai puțin vizibilă, sau pur și simplu sunt divagații pe subiect. Prin urmare aici ar trebui să ne aplecăm, să lăsăm discordia și să începem să ne apucăm în sfârșit de treabă”, a spus Chirică luni.